top of page
WAT IS EEN DEG BUDDY?

Wanneer iemand lid wordt van de pagina en geholpen wil worden op de weg naar gezondheid, kunnen we deze koppelen aan iemand die al bekend is met deze methode en inmiddels GOUD-lid is.

​

Waarom is deze methode zo succesvol? 

Deze methode is vooral succesvol omdat we het met elkaar doen. Gebaseerd op aandacht voor het individu. Hoewel we een groep zijn, is geen advies dat we geven hetzelfde. Natuurlijk is de basis hetzelfde maar verder plooien we het -voeding en/of vit.min advies-zo, dat het voor de deelnemer makkelijker wordt om zich deze methode eigen te maken. Afvallen is helemaal niet zo moeilijk, het is veel moeilijker om de kilo's er af te houden.. De D.E.G methode is een manier van leven! Nieuwe Goede gewoonten aanleren kost tijd en is een weg die het best werkt wanneer je hier hulp bij hebt.maar dan ook voor lange tijd. Omdat er steeds meer leden bijkomen, willen wij zorgen dat we aandacht blijven houden voor de persoon en daarom bieden wij de toekomstige buddy's een cursus aan, Hierin krijgen zij handvatten om de leden goed te kunnen begeleiden Dit hoeven zeker geen diëtisten te zijn. Het gaat er om dat de Buddy's er zijn wanneer de deelnemer het moeilijk heeft of even een steuntje in de rug kan gebruiken. 

​

​

Zou je zelf buddy willen worden dan kan je dit aangeven bij ons. en dan nemen wij contact met je op!

​

Wat is een D.E.G. weekend

Een D.E.G weekend is, de naam zegt het al:  Een gezellig ongedwongen weekend van vrijdag tot zondag waar je naast heerlijk eten, wandelen, mediteren en creatief bezig zijn Tips krijgt hoe je gemakkelijk te bereiden maaltijden kunt maken. Die, niet onbelangrijk.ook nog eens overheerlijk zijn en binnen een half uurtje op tafel staan.  Het weekend is dit jaar waarschijnlijk weer in oktober of november. Houd de site in de gaten voor meer informatie hierover! We gaan maar met een kleine groep dus de plekjes zijn zo weg.

Wat is de Voedingsschool

 -OP- voeden gericht!

 

De voedingsschool is een sub. pagina van de -Door Eten Gezond-  groep op facebook en speciaal gericht op kinderen. Wij hanteren het motto "jong geleerd is oud gedaan". 

​

We plaatsen er recepten die makkelijk te bereiden zijn, soms met wat hulp van bijvoorbeeld ouders of grootouders maar altijd gericht op de kinderen. 

Bij de Voedingsschool leren we kinderen om anders naar voeding te kijken en zich er al vroeg mee bezig te houden maar dan wel op een gezellige ongedwongen manier. 

​

Hoewel ouders zich steeds bewuster worden van het feit dat voeding en bewegen een kwestie van -op-voeden- is, worden er ons inziens nog steeds te weinig handvatten gegeven om dit ook daadwerkelijk te leren. En dat is niet gek, de informatie die je krijgt is vaak niet waar of wordt gemanipuleerd om zo meer bewerkte producten te kunnen verkopen. Wij zijn geen commerciële organisatie dus zijn wat dat betreft onafhankelijk. Kinderen mogen hier ook met hun vragen komen. Hebben ze een opstel op school dan kunnen we hen hier bij helpen met documentatie en ideeën die er voor zorgen dat ze goed beslagen ten ijs komen.

Tot slot hebben we heerlijke recepten  voor de allerkleinste onder ons. Want zeg nou zelf, de eerste hapjes van jouw kleine verdient toch GOUD te zijn? 

​

Hoe maak je van je kind een goede eter

Een goede eter is een kind dat lekker de dingen mee eet aan tafel en het leuk vind om van alles te proeven. Het is beste wat je kunt doen is je kind met de pot mee laten eten en geen speciale kinder hapjes gaat maken. Lekker met de pot mee eten dus. Vanaf 4 maanden kun je al beginnen met oefenhapjes. Het beste is dan te beginnen met groente hapjes zoals, bloemkool, broccoli, worteltjes en wanneer je kindje de hapjes lekker opeet kun je beginnen met wat fruit soorten. Uiteraard alles gepureerd en de groenten zonder zout. Met zes maanden kun je dit uitbreiden. Er staan recepten op voor baby, peuter en kleuter eten op de site. Vanaf 6 maanden ga je wat meer toevoegen. Het groenten hapje kun je bijvoorbeeld aanvullen met zoete aardappel, of een iets anders. Wanneer je zelf geen zout en kruiden in de groenten doet kan een kind dit in principe gewoon mee-eten.  Als je wilt dat jullie kleintje een goeie eter wordt zorg dan dat het uurtje aan tafel gezellig is en dat er rust heerst. Geef de hapjes en de fles ook al zoveel mogelijk aan tafel zodat hij/zij leert dat de tafel de plek is van het happen. Zorg dat er ruimte is om te babbelen en dat er rust heerst.

Laat jullie kindje mee doen met het koken.

Je kind betrekken bij het kopen van eten en het koken, vinden ze vaak leuk en zorgt ervoor dat zij interesse voor gezonde voeding krijgen.

Het goede voorbeeld

Wanneer kinderen zien dat de ouders genieten en met smaak eten, zullen zij dit ook eerder gaan doen. Maak niet de fout om te zeggen dat iets vies is. Of duidelijk maken dat je dit als ouder niet eet. Jullie kindje gaat dit waarschijnlijk kopiëren.

Wel of niet het bord leeg eten.

Leg niet teveel nadruk op het leeg eten van het bord. Belangrijker is het dat het gezellig is aan tafel en dat je kind van alles wat proeft. Negeer negatief gedrag zoveel mogelijk en zeg het als je kind goed heeft gegeten. Geef het niet gelijk op als je kind bepaalde dingen niet lust. Vaak moeten ze het wel vaker proeven om het lekker te gaan vinden. Het blijkt dat wanneer het kindje veel verschillende smaken heeft leren herkennen voor het 2e jaar zij veel makkelijker eters worden. 

Aantal eetmomenten per dag

Beperk het aantal eetmomenten per dag tot maximaal zeven. Het is belangrijk om drie hoofdmaaltijden te eten (ontbijt, lunch en avondeten) en niet meer dan vier keer iets tussendoor. Dit verkleint de kans op overgewicht en tandbederf.

Elke dag ontbijten

Neem iedere dag de tijd voor een ontbijt. Een goed begin is het halve werk en het is goed om na een nacht slapen  de spijsvertering weer op gang te laten komen en moet er weer de nodige brandstof in voor weer een dag vol met spelen, pret en groeien Ook zorgt een ontbijt ervoor dat een kind minder snel trek heeft in extra tussendoortjes waardoor de kans op overgewicht kleiner is. Ook kunnen ze zich op school beter concentreren. Een gezond ontbijt is bijvoorbeeld een bord pap, een volkoren boterham met pindakaas of yoghurt met kleine stukjes banaan en bessen.

bottom of page