top of page

3 weken onbewerkt eten challenge 21-21


Engel Nummer 21 dwingt je jezelf te overtuigen en een positieve bewering te doen over je vastberadenheid om te slagen in je ambities!

Waarom heet het: Challenge 21-21?


Maandag is het 21 oktober en de challenge duurt 21 dagen en als je dan ziet wat de engelenkaart 21 te vertellen heeft is de naam deze keer wel heel goed gekozen. Toch?



3 weken onbewerkt of laag bewerkt eten wordt de challenge 21-21

Uiteraard is het de bedoeling dat je na die 3 weken zo gemotiveerd bent dat je helemaal niet meer uit pakjes en zakjes kookt maar voor nu is de 'challenge 21-21', 3 weken.


Waarom 3 weken

Dit heb ik al eerder uitgelegd. Onderzoek heeft uitgewezen dat wanneer men 21 dagen iets volhoudt dan is het een gewoonte geworden en dan is de kans veel groter dat je het volhoudt.


Moet je hier vitaminen, pilletjes, poedertjes, dure ingrediënten of allerlei vreemde dingen voor aanschaffen?

Nee, zeker niet, Je gaat koken met ingrediënten die je in iedere supermarkt kunt kopen.

En uiteraard met seizoengroenten en fruit.


Wat is de basis:


2 l water

Bij iedere maaltijd groenten en/of fruit

En als je dan toch bezig bent iedere dag even een stevige wandeling. Bewegen start de verbranding. en de verbranding blijft door het bewegen langer voortduren.


Ontbijt

Bij het ontbijt kun je kiezen -om voldoende groente te eten-voor een groente smoothie maar je kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor een groente-omelet. of een ander gerecht uit ons bestand.


Lunch

Bij de lunch wordt er standaard een salade en/of een soep gegeten. Kies je voor brood, maak deze dan zelf of kies wanneer je naar de winkel gaat voor #Allinson. Er zijn enorm veel recepten die lekker zijn en ook nog eens heel makkelijk om mee te nemen. Uiteraard geven wij iedere dag een voorbeeld van een Dagmenu die je kunt volgen of je kiest een recept uit het bestand. Al deze recepten zijn onbewerkt of laag bewerkt en mogen in deze 21 dagen.

Deze dagmenu's vind je in de facebook groep Door Eten Gezond.


Diner

Wanneer je naar jouw bord kijkt moet deze zeker voor de helft gevuld zijn met groenten, Een kwart met eiwitten, Dit mag dierlijk of plantaardige eiwitten zijn.

en de rest met onbewerkte of laag bewerkte koolhydraat (Geef wel even aan of je omnivoor, carnivoor of vegetariër bent) De dagmenu suggesties die jullie krijgen zijn een aantal dagen in de week plantaardig. Je kunt dit zelf vervangen als je daar behoefte aan hebt.


Tussendoor


Ik kan het niet vaak genoeg zeggen, dus ik doe het nog maar een keer. Je mag een tussendoortje maar het hoeft niet persé.

Een tussendoortje is een aanwensel en als je toch met deze 21-21 challenge bezig bent kun je wellicht tegelijkertijd stoppen met deze hapjes tussendoor.

Wil je wel iets eten, denk dan aan wat olijfjes, plakjes komkommer, stukjes groenten met een dip maar deze 21 dagen geen worst en dergelijke. Deze zijn zoals je wel zult begrijpen hoog bewerkt.

Wat je wel kunt doen is zorgen voor een voorraad soep. Ik vind het heerlijk wanneer ik een beetje flauw ben om een kommetje soep te nemen. Heerlijk, gezond en het verzadigd maar een andere optie is bijvoorbeeld wat kipfilet in stukjes snijden, kruiden en dan droog bakken (liefst een kippetje zonder antibiotica en vieze voetjes van het buiten wandelen). Dit is ook heerlijk om door een salade te doen.


Kies je voor zuivel, pak dan de minst bewerkte en kijk ook eens naar de ingrediënten. Je zult versteld staan hoeveel suiker in sommige kwark en yoghurt zit. Kies altijd voor de minste hoeveelheid suiker en koolhydraat.


Uiteraard staan wij iedere dag paraat om jullie vragen te beantwoorden. Tag ons of stuur een pb tje dan geven we zo snel mogelijk een reactie.


Nog even dit:

Er zijn leden die wat cm kwijt willen en dat gebeurt zeker wanneer je deze 21 dagen onbewerkt eet. Je kunt rekenen op zo'n 500 tot 1 kilo per week. Dit betekent dat je BRONS volgt.


Er zijn ook leden die aan moeten komen. Dit betekent dat deze GOUD volgt. Er zijn ook mensen die op gewicht zijn en dit willen blijven. Ook zij moeten GOUD volgen.


Wil je wat meer hulp bij het opstarten, schroom dan niet en geef dit even aan. We zijn er voor je dus kom maar op!!!



Groet van het DEG-Team











115 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

De gave van vet, vet gaaf.

Vetweefsel heeft vaak een slechte naam, omdat dit wordt gekoppeld aan overgewicht en obesitas. En het de kans op hart- en vaatziekten verhoogt. Hiermee doen we vet tekort en zou het beter zijn om hier

Dik ben je niet voor je lol

Een uitleg van Prof Liesbeth van Rossum die belangrijk is om even te beluisteren. https://youtu.be/jGH7n2eC2F4 Ja, het is even een lange zit wellicht maar toch is het van belang dat je dit een keer be

bottom of page