top of page

Ervaring van Laura met D.E.G

Bijgewerkt op: 5 dec. 2018



Je kunt het ze niet kwalijk nemen.....

Sta ik in de rij bij de kassa van de AH in de kar van mijn voorganger te staren.Jeetje de inhoud van de kar lijkt op de mijne van 10 jaar geleden!!! Sapjes, frisdrank, pakjes Honig, Maggi, toetjes, margarine, chips, snoep en koek, groenten, fruit en vlees. Ik toen denken dat wij gezond aten. Ja, ik haalde toen ook al wel veel groenten en fruit, maar omdat ik toen nog niet creatief was met het avondeten kocht ik voor iedere dag een pakje Honig of Maggi. Lekker makkelijk toch? Ik keek op de verpakking om te zien wat ik zelf eraan toe moest voegen.

Totdat mijn zoontje van toen bijna 4 jaar alleen maar buikpijn had en veel moest braken. Paar keer naar de huisarts, ziekenhuis voor onderzoek. Niks kunnen vinden. "Kom over 6 weken maar weer terug". En mijn kindje maar ziek zijn! Via, via kwamen wij bij een homeopaat in Ermelo. Dit echtpaar waren vroeger beide huisarts en hebben zich nu helemaal gespecialiseerd in homeopathie. Lang verhaal kort: mijn zoon bleek Candida Albicans te hebben. Hij moest totaal suikervrij eten en er werd een behandelplan opgesteld. Omdat ik het zielig vond voor hem ben ik ook suikervrij gaaneten. Ik schoot 3 dagen lang tegen het plafond. Migraine, moe, nukkig, griep verschijnselen......niet normaal! Wat overkomt mij nu?? Toch doorgezet. De vierde dag knapte ik op en na een week voelde ik mij veel fitter dan ooit. De depressie waar ik toen in zat verdween langzaam en ik viel af. Nooit geweten dat er een suikerverslaving bestond en dat ik 3 dagen nodig had om af te kicken. Doordat Dexter Candida had ben ik ook verpakkingen gaan lezen. Overal zit suiker in!!! En wat dacht je van E 621. In die E-nummers ben ik mij toen ook gaan verdiepen en die verschrikkelijke nepsuikers. Als suiker vervanging dacht ik toen dat het beter voor Dexter was om biologisch snoep en koek te kopen, gezoet met maisstroop en tarwestroop e.d. Nu weet ik dat dit ook behoorlijk bewerkt is en verre weg van gezond. Dexter is al een poos Candida vrij en kan suiker verdragen. Tja, een puber van bijna 15 houd je (helaas) niet weg van suiker.


De afgelopen 10 jaar heb ik veel over suiker, nep suiker en andere suiker vervangers, E-nummers en foute koolhydraten gelezen. DEG sluit zo mooi aan op wat ik de afgelopen 10 jaar geleerd heb. Dus nee ik neem het die mevrouw die voor mij bij de AH stond niks kwalijk dat ze haar gezin vergiftigd zonder daar weet van te hebben. Ik vind het spijtig om te zien dat sommige mensen niet beter weten. Ook ik ga af en toe heus wel bewust "fout". Dat hoort bij het leven, maar kom wel weer terug bij de gezonde basis. De periode voor DEG schranste ik suiker bij het leven door omstandigheden, maar voelde ik mij daarna beter???? In tegendeel! Sinds ik het DEG pad volg, krijg ik steeds meer inspiratie en nog meer lol in gezond eten.

Hoe slecht of goed ik mij nu ook voel mijn kar heeft er nooit meer zo uitgezien als die van de mevrouw voor mij bij de AH.



Dit is de ervaring van Laura, Wat is jouw ervaring met DEG-Door eten gezond-?

16 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

De gave van vet, vet gaaf.

Vetweefsel heeft vaak een slechte naam, omdat dit wordt gekoppeld aan overgewicht en obesitas. En het de kans op hart- en vaatziekten...

Dik ben je niet voor je lol

Een uitleg van Prof Liesbeth van Rossum die belangrijk is om even te beluisteren. https://youtu.be/jGH7n2eC2F4 Ja, het is even een lange...

Comments


bottom of page