top of page

Het anti-age dieet

Bijgewerkt op: 22 mei 2019

Ze zijn giftig en je krijgt ze dagelijks binnen: Advances glycation end products oftewel AGE's. Onze westerse moderne voeding staat er stijf van. Tijdens de bereiding thuis kan het gehalte nog verder oplopen. Vrijwel niemand heeft van AGE's gehoord, maar dat is aan het veranderen. AGE's gaan de wereld van voeding en gezondheid op de kop zetten. Prof, dr. Helen Vlassara heeft aangetoond dat het verminderen van de AGE's die we via voeding binnen krijgen, tot grote gezondheidswinst leidt.



Het Anti-AGE-dieet voorkomt en/of verbetert:

-overgewicht

-diabetes

-hart en vaatziekten

-de ziekte van alzheimer

-rimpels en ouderdomsvlekken

-versnelde algemene veroudering

-en nog veel meer.......................


Je kan de inname van AGEs eenvoudig terugbrengen naar een veilig niveau met een aantal recepten en regels. Je kunt deze methode met elk ander dieet combineren.


Prof dr Vlassara is directeur van de afdeling experimentele diabetes en veroudering en hoogleraar medicijnen en geriatrie aan de Mount Sinai School of Medicine in New York. Samen met haar team bestudeert ze al meer dan 35 jaar de gezondheidseffecten van AGE's. Zij vindt het hoog tijd dat het publiek wordt gewaarschuwd voor deze giftige stoffen in onze voeding.





Het anti-age dieet is bedoelt om je te helpen de basis van je gezondheid te herstellen en de risico;s op welvaartsziekten te verminderen. Daarnaast kan het je helpen om gewicht kwijt te raken. Het mooie van dit dieet is dat je eigenlijk alle diëten kunt combineren met het AGE dieet.

Het is niet ingewikkeld, je hoeft geen dure apparaten aan te schaffen of moeilijke recepten te maken of je een ongeluk te zoeken naar ingrediënten die duur of moeilijk te krijgen zijn. Net als bij de DEG methode worden er geen calorieën geteld en bij het anti-age dieet mag je gewoon koolhydraten en eiwitten eten. Het anti-age dieet helpt, of je nou gezondheidsklachten hebt, geheugen -zicht klachten of langer en energieker wilt leven.


Wat zijn AGE's

Age's zijn complexe chemische verbindingen van suikers met eiwitten of vet. In geringe vorm komen zij voor in alle levende organismen, zonder kwalijke gevolgen maar in hoge concentraties kunnen ze giftig zijn. AGE's zijn oxidanten die normaliter worden opgeruimd door antioxidanten en andere natuurlijke verdedigingsmechanismen van ons lichaam maar als de hoeveelheid AGE's te groot is, schiet onze verdediging tekort en kunnen ze veel schade aanrichten. Vroeger keek men alleen naar de AGE's die ons lichaam zelf maakte uit glucose en dachten dat deze pas gevaarlijk werden als hun hoeveelheid in ons lichaam opliep door de hoeveelheid glucose in ons bloed, Wat men over het hoofd zag was dat onze voedingsgewoonten de afgelopen decennia drastisch waren veranderd, van vers huisgemaakt voedsel naar grotendeels commercieel bereide kost wat wij nu het 'westerse dieet' noemen.



Commerciële voeding zit boordevol AGE's,

sinds levensmiddelentechnologen hebben

ontdekt dat ze de geur, smaak en kleur

verbeteren.


Wil jij meedoen met het anti-age dieet maar weet je niet waar te beginnen. Geef je dan op en doe mee met onze 6 weekse challenge. Hier leer je:


-Het vermijden van eten met een hoog AGE gehalte.

-Kies je bereidingswijzen waar zo min mogelijk AGE's worden gevormd.

-Vermijd je combinaties van voedsel die AGE-vorming bevorderen.

-Gebruik je ingrediënten die AGE vorming belemmeren.


Het mooie van de DEG methode is dat deze al zo'n 30 jaar gericht is op het zo weinig mogelijk bewerkte voeding eten, deze op smaak brengen met kruiden die de AGE vorming belemmeren. Daarnaast is ons advies: Laat één kwart van het bord bestaan uit vlees/vis. en vul de rest met een kwart salade en een helft met bijvoorbeeld gestoomde groente. Dus het anti-age dieet sluit heel goed aan en is heel goed met de DEG methode te combineren.


Wil je meedoen met de #Gratis 6weekse anti age dieetcursus en zo werken aan jouw gezondheid zonder calorieën te tellen of honger te lijden.


Wil je eventueel ook wat gewicht verliezen, meld je dan aan en je krijgt dan jouw eerste week of dagmenu met daarnaast allerlei tips en trics om het goed vol te houden.


Wil je meer weten over het anti- age dieet volg dan onze pagina. #bydoortjevoedingbeweging, en/of word lid van de website:





Met dank aan dr H Vlassara, wereldwijd de toonaangevende autoriteit op het gebied van AGE's in moderne voeding.


Groet van het DEG team



64 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

De gave van vet, vet gaaf.

Vetweefsel heeft vaak een slechte naam, omdat dit wordt gekoppeld aan overgewicht en obesitas. En het de kans op hart- en vaatziekten verhoogt. Hiermee doen we vet tekort en zou het beter zijn om hier

Dik ben je niet voor je lol

Een uitleg van Prof Liesbeth van Rossum die belangrijk is om even te beluisteren. https://youtu.be/jGH7n2eC2F4 Ja, het is even een lange zit wellicht maar toch is het van belang dat je dit een keer be

bottom of page