top of page

Jezelf motiveren...

Bijgewerkt op: 29 jun. 2020

"Het belangrijkste deel van het spel is je speelstuk."


Mooi toch die tekst!


Ik zag hem ergens staan en dacht die wil ik en die gaan we gebruiken.

We zijn namelijk allemaal spelers in het spel van het leven, en het enige speelstuk dat we hebben is ONS LICHAAM.


Deze blog gaat over #jezelfmotiveren.


Als we er niet voor ons lichaam zorgen, kunnen we het spel niet zo goed spelen als zou moeten.

Of je nu een student bent, een huismoeder, secretaresse, arts of iets anders het is niet ongebruikelijk dat fitness als laatste in de rij staat na al die andere verplichtingen van : werken, studeren, relaties, enzovoort. In het geval van het hebben van een aandoening is dit trouwens een nog grotere uitdaging. Een van de grootste uitdagingen daarbij is het zorgen dat de #brainfog oftewel #hersenmist verdwijnt.

Maar zoals je in dit blog zult ontdekken, is een consistente trainingsroutine volledig compatibel met zelfs de drukste schema's.


Dit blog zal twee doelstellingen behandelen:

Meer tijd vinden om te trainen

De motivatie krijgen om consequent te trainen

Laten we beginnen.

Vind jouw "waarom"

Het is ongelooflijk moeilijk om ongemak en opoffering te rechtvaardigen zonder een "waarom" te hebben: een onderliggend doel om te doen wat je doet.

Consequent trainen en in vorm komen, klinkt in theorie geweldig. Het is immers aangetoond dat regelmatige lichaamsbeweging de slaap verbetert , het geheugen verhoogt en stress vermindert , naast de voordelen voor de lichamelijke gezondheid .

Als er echter geen gevolgen zijn voor het opgeven van jouw verplichting om te oefenen, maakt het gemakkelijk om te stoppen met trainen als het moeilijk wordt.

Misschien een beetje lullig om te zeggen maar het leven gaat het je niet altijd even makkelijk maken.Er zullen dagen zijn dat trainen het laatste is op de lijst met dingen die je wilt doen. Er zullen dagen zijn dat de verleiding om achterover te leunen en tv te kijken sterker is dan je verlangen om gezond te zijn of gezonder te worden. Maar het is tijdens deze tijden dat jouw "waarom" je motor draaiende houdt.


TIPS om gemotiveerd te blijven:

Schrijf jezelf een brief.

Doe een belofte aan iemand van wie je houdt.

Begin een uitdaging met een vriend.

Doe alles wat je nodig hebt om jezelf eraan te herinneren waarom je aan deze reis begint. Pure wilskracht is niet altijd genoeg om je op de been te houden. Maar het hebben van een doel zal actie vergemakkelijken.

Verplet de excuses die je hebt om niet te gaan trainen.


Dus je weet je "waarom" en je bent klaar om serieus te gaan bewegen. Maar laten we wel eerlijk zijn: je zult nog steeds de verleiding hebben om te verslappen.


Ik zal ingaan op twee kritieke factoren die bepalen of jij je aan jouw trainingsschema houdt:

Tijd en motivatie.

Je hebt meer tijd dan je denkt

Iedereen is 'te druk' is om hun doelen, fitness of anderszins na te streven maar dat is onterecht omdat je meer tijd hebt dan je denkt .

"Het probleem is niet dat we allemaal overwerkt of onvoldoende uitgerust zijn",

"Het probleem is dat de meesten van ons absoluut geen idee hebben hoe we onze 168 uur [in een week] doorbrengen."


Controleer je gebruikstijd van jouw scherm.

Jouw eerste stap moet dan ook zijn om jouw dagelijkse planning uur voor uur te analyseren. Een eenvoudige manier om dit te doen, is om de gebruikstijd van jouw scherm te controleren.

Je zou verbaasd zijn hoeveel tijd je verspilt aan sociale media en e-mail.

Een tweede optie is om eenvoudig je tijd bij te houden met behulp van een planner. Met een uitgebreid overzicht van jouw dag, zul je inefficiënties kunnen lokaliseren en dienovereenkomstig tijden aansluiten om te oefenen.

Begrijp altijd je hele schema voordat je de details aanpakt.


Heb je 10 minuten per dag over?

Het internet wordt overspoeld met informatie die ertoe kan leiden dat we overschatten hoeveel tijd het kost om een ​​effectieve training te krijgen. Ik zeg het iedere keer, je niet zo poespas nodig.Je doel is zweten – Hoe je dat doet is eigenlijk niet zo van belang.

Het is te gemakkelijk om te zeggen, ik heb geen apparatuur dus ik kan geen goede training krijgen.

Korte, intense lichaamstrainingen zijn net zo goed als alles wat je kunt doen met luxe apparatuur.





Doe bijvoorbeeld steps op de trap en dan vijf minuten achter elkaar.

Er zijn veel gratis apps te vinden. Zo zijn er heel veel 10 minuten workouts- apps die je iedere dag een training van tien minuten geeft. Deze snelle trainingen combineren stappen van 30 seconden met eenvoudige oefeningen die je overal kunt doen, zoals jumping jacks, crunches en squats en als je weinig kunt, omdat je een aandoening hebt kunt je ritmisch gaan bewegen. op de stoel oefeningen (stuur een berichtje als je hier hulp in wilt hebben).


Als je nog steeds tijd nodig hebt, is hier de eenvoudigste oplossing:

Zet je wekker 45 minuten eerder. Hiermee heb je 45 minuten extra gekocht op de dagen dat je wilt sporten en mediteren.


In het begin kan dit even een opgave lijken maar dat ongemak duurt slechts ongeveer vijf minuten, waarna je een gevoel van voldoening ervaart voor het -offer- dat je hebt gebracht.


Als je geen ochtendmens bent, hoef je dat blok van 45 minuten niet ‘s morgens te gebruiken Je kunt de taken van je dag even goed bekijken en zo aanpassen dat je er 45 minuten in de middag of avond uit kunt halen.


Heroverweeg wat motivatie betekent

Een motiverend citaat op de koelkast plakken of het instellen als onze telefoonachtergrond lijkt in eerste instantie een geweldig idee.

Het kan je zelfs de eerste tijd motiveren. Maar dat gevoel lijkt altijd zo snel te vervagen als het lijkt.

Aan de andere kant, denk aan geweldige atleten zoals Sven Kramer of Vroeger Art Schenk. Ze hoeven zichzelf geen peptalk te geven om naar de sportschool te gaan - ze doen het gewoon.


Wat je moet bedenken is dat Motivatie is een bijproduct van actie. (Niet andersom).


Ik teken en schilder bijvoorbeeld bijna elke dag en hierdoor ben ik veel gemotiveerder om een ​​betere kleur artiest te worden dan toen ik begon.

Hetzelfde principe is van toepassing op training: hoe meer je investeert in een doel, hoe gemotiveerder je wordt om het te bereiken.


Dat gezegd hebbende, hier zijn vier manieren om je motivatie om te oefenen te vergroten die veel effectiever zijn dan het bekijken van YouTube-video's of proberen "je geïnspireerd te voelen":




Zoek een trainingspartner

Een trainingspartner een van de meest effectieve manieren kan zijn om je te helpen je fitnessdoelen na te streven.

Ik werk normaal gesproken alleen. Toen een buurvrouw van mij (die weliswaar gezonder is dan ik) me drie keer per week vroeg om met haar mee te power walken, steeg mijn Power Walk niveau enorm . Ik liep meer kilometers, mijn gewone training ging enorm vooruit en ik ging mij gezonder voelen.


Dit is geen toeval.

Trainen met een partner, vooral in teamverband, verbeterd de prestaties, waardoor de trainingstijd verdubbelde van degenen die alleen trainden.

Een Amerikaanse studie liet deelnemers een reeks – planken- alleen en met een partner uitvoeren. De onderzoekers ontdekten dat het werken met een partner de deelnemers in staat stelde om hun planken voor een langere periode vast te houden.

Degenen die trainden met een sterkere partner verhoogden hun planktijd zelfs met 24 procent .

Bekijk je vriendenkring eens goed van dichtbij: helpen ze je om je fitnessdoelen te bereiken of belemmeren ze je?


Externaliseer je motivatie

Soms is doorzettingsvermogen alleen niet genoeg om ons toegewijd te houden aan onze bewegingsdoelen: we hebben iemand anders nodig om het vol te houden. Een effectieve manier om gemotiveerd te blijven, is door je aan te melden bij een sportschool of bij een loopgroepje of andere geplande trainingslessen.

Dit elimineert het aantal keren dat je moet uitzoeken wanneer en waar je moet trainen - het is al voor je bepaald.

Niemand zit er op te wachten dat de instructeur vraagt: “Waar was je gisteren tijdens de training?

Als je geen toegang hebt tot lessen of een trainingspartner, kunnen apps een effectief middel zijn om je motivatie te externaliseren.

Zo zijn er apps die je gedurende de dag vragen hoeveel je hebt gedronken, hoe je training is gegaan en of je je aan je voedingsschema hebt gehouden.

Er zijn ook verschillende stappentellers die enorm veel mogelijkheden op het gebied van tellen maar ook hartslag en bemoediging.


Breek de ketting niet

Hang een grote kalender aan de muur en teken iedere dag een cirkel met daarin iets van wat je die dag hebt gedaan op het gebied van gezondheid.

Na een paar dagen heb je een ketting. Blijf het gewoon doen en de ketting wordt elke dag langer. Je zult zien dat door de cirkels de ketting steeds langer wordt en het enige wat je nu nog moet doen is . Je volgende taak te volbrengen om zo de ketting niet te breken. "

Deze gewoonte vormende strategie werkt fantastisch voor jouw gezondheidsdoel. Hoe langer je je eigen keten van '0'en ziet groeien door de dagen die je hebt getraind, hoe meer je wilt voorkomen dat je deze breekt.




Consistentie is de sleutel

In een Engelse studie onderzochten ze de gewoonten van 100 mensen gedurende een periode van 12 weken.

Aan het einde van de termijn analyseerden de onderzoekers de gegevens om te bepalen hoe lang het elke persoon kostte om automatisch bepaalde gedragingen aan te nemen, zoals 15 minuten lopen voor het avondeten.

Gemiddeld duurden het 66 dagen voordat hun nieuwe gedrag automatisch werd. Dit verklaart voor een deel waarom het zo moeilijk kan zijn om bewegingsgewoonten te ontwikkelen - twee maanden van bewuste inspanning kan vermoeiend zijn.

Als het ons echter lukt om de ketting niet te "breken" en die wankele eerste weken te overleven, wordt het vasthouden aan het plan exponentieel gemakkelijker naarmate de tijd vordert. Dus, volhouden!


Rome is niet op een dag gebouwd.

Rome is niet op een dag gebouwd, en je lichaam kan dat ook niet zijn. Meer dan 70 procent van de mensen die fitnessdoelen stellen als goede voornemens voor het nieuwe jaar stoppen voordat ze dat doel bereiken. Veel heeft te maken met ons gebrek aan geduld: we zien geen onmiddellijk resultaat, dus we denken dat het geen zin heeft om deze inspanningen te doen.

Maar als je dag na dag (koud doucht), opdrukt en aan het werk gaat, raak je verslaafd aan het gevoel en de resultaten.


Stop met denken en begin met doen

Al die motiverende citaten, video's en artikelen kunnen je alleen tot hier brengen. Op een gegeven moment moet het rubber de weg raken.


Het is gemakkelijk om planning te verwarren met actie. Maar onthoud: alle actie is geen juiste actie .


Maar zodra je dat bloed oppompt, en gaat voelen hoe die endorfine jouw lichaam binnenkomt en je de resultaten begint te zien, beloof ik dat je nooit meer iets anders wilt.


Wat doe jij om te zorgen dat je gezondheid verbetert?


Groet van Doortje

32 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

De gave van vet, vet gaaf.

Vetweefsel heeft vaak een slechte naam, omdat dit wordt gekoppeld aan overgewicht en obesitas. En het de kans op hart- en vaatziekten...

Dik ben je niet voor je lol

Een uitleg van Prof Liesbeth van Rossum die belangrijk is om even te beluisteren. https://youtu.be/jGH7n2eC2F4 Ja, het is even een lange...

Comments


bottom of page