top of page

Verbeter jouw immuunsysteem


Sinds een aantal weken zijn wij in de ban van het Corona virus. De hele wereld staat in het teken van dit virus. We weten er weinig van en worden constant met allerlei informatie overladen. Wat kunnen we doen, wat moeten we doen. Is het niet erger dan een "onschuldige" virus of is er meer aan de hand en moeten wij ons ernstig zorgen maken.





Wat kunnen we doen.



Om te zorgen dat de kans op besmetting kleiner wordt kunnen we, en dat is al vaker gezegd, onze handen wassen, in de boog van de elleboog niezen en hoesten. Bij verkoudheidsklachten zoveel mogelijk uit de buurt van mensen blijven en uiteraard bij mensen uit de buurt blijven die verkoudheidsklachten hebben. Tot zo ver niets nieuws zou je zeggen. Maar er is meer wat we kunnen doen. Het is al gezegd dat de kwetsbare groep meer risico loopt, maar wie zijn dat dan?


Dit zijn onze ouderen maar ook onze medemens die lijden aan een ziekte denk dan aan hart patiënten, Nier patiënten, Reuma patiënten en uiteraard nog vele andere aandoeningen maar ook de mensen die therapieën volgen waarmee hun weerstand laag wordt gehouden om zo bijvoorbeeld ontstekingen te onderdrukken en hoewel ze zeggen dat kinderen minder vatbaar zijn, durf ik toch wel te stellen dat ook zij een kwetsbare groep zijn.

Laten we dus rekening houden met deze toch grote groep die het nodig heeft om beschermd te worden. D.w.z. dat, hoewel jijzelf er geen angst voor hebt, de buurvrouw met immunotherapie angst heeft om het virus op te lopen omdat zij niet de weerstand heeft die een "normaal' mens heeft. Verder is het nog steeds zo dat er weinig bekend is over dit virus dus is het verstandig voor iedereen om hier op een goeie en voorzichtige manier mee om te gaan.


Dit gezegd hebbende wil ik mij nu meer richten op het immuunsysteem en hoe wij dit zo goed mogelijk kunnen ondersteunen.




Een goed werkend immuunsysteem.


Heb jij zelden of nooit last van verkoudheid of griep? dan ben je een spekkoper en heb je een goed werkend immuunsysteem en dit zorgt ervoor dat, al zou je ziek worden je vrij snel herstelt en een 'vechtbestendig immuunsysteem hebt.

Ben je regelmatig snotterig, last van keelpijn, rauwe keel, spier en gewrichtspijn of andere klachten, horend bij luchtweginfecties dan zijn onderstaande tips zeker voor jou goed om eens even door te lezen en te gaan volgen.


Hier zijn 5 eenvoudige stappen die je kunt nemen om een gezond immuunsysteem te ondersteunen

* Haal meer uit groenten en fruit

- streef naar minstens vijf porties per dag en kies een regenboogselectie van kleuren om een ​​goed scala aan voedingsstoffen te krijgen.

*Eet iedere dag een ​​paar teentjes knoflook en wat ui.

- dit is van nature antiviraal en antibacterieel. (Kijk in ons receptenbestand voor recepten)

*Eet voldoende eiwitten - streef naar mager (bij voorkeur) biologisch vlees, vis, wild, quinoa (een Zuid-Amerikaans graan), eieren, peulvruchten in combinatie met granen, zuivelproducten of tofu.

*Kruiden en specerijen bevatten immuunondersteunende voedingsstoffen

- voeg bijvoorbeeld kurkuma aan jouw maaltijd toe; rasp gember in roerbak gerechten of op groenten of maak er thee van.

*Vermijd suiker

- het kan het immuunsysteem onderdrukken.

Het immuunverhogend dieet Het ideale immuunbevorderende dieet verschilt in wezen niet van de DEG Methode en wij vinden dit het ideale dieet voor iedereen. Omdat immuuncellen tijdens een infectie snel worden geproduceerd, is voldoende eiwit essentieel. Het eten van de juiste soorten vetten is ook belangrijk.


Diëten met veel verzadigd of *gehydrogeneerd vet onderdrukken de immuniteit en verstoppen het systeem, terwijl essentiële vetten - te vinden in vette vis, noten en zaden - de immuunfunctie versterken.

Als je een infectie hebt die de slijmproductie verhoogt (bijv. Verkoudheid), is het het beste om vlees, zuivelproducten en eieren te vermijden - deze voedingsmiddelen stimuleren vaak meer slijm.

Eet voldoende verse groenten en fruit om ervoor te zorgen dat je voldoende immuunbevorderende voedingsstoffen binnenkrijgt. Goede bronnen zijn wortelen, rode biet, zoete aardappelen, tomaten en taugé maar ook watermeloen en bessen (aardbeien, bosbessen, frambozen, enz. Het is niet altijd mogelijk deze vers te kopen maar in de diepvries ligt al dit fruit voor het oprapen.

Eet wat je rauw kunt maken en stoom de rest lichtjes. Frituur niets, want dit zorgt voor schadelijke vrije radicalen die je lichaam belasten en het gif in je lichaam verhoogt.

Suiker is sowieso geen goed nieuws,studies tonen aan dat het daadwerkelijk de immuunactiviteit kan onderdrukken, dus vermijd alle vormen, zeker wanneer je een infectie bestrijdt.


Vermijd ook geraffineerde granen (die snel tot suiker verteren en weinig voedingsstoffen bevatten), Kies in plaats daarvan voor volkoren (haver, roggebrood, enz.).


Tot slot! Drink voldoende water!

Wanneer een lichaam ziek, of aan het herstellen van een ziekte is, gebeurt dit door het filteren van het bloed wat voornamelijk door de nieren wordt gedaan.

Dit kan alleen maar goed werken wanneer er voldoende water in het lichaam is om de afvalstoffen die door het filteren vrijkomt af te voeren. Water drinken werkt dus als een zuiveringsinstallatie voor het lichaam.


Supplementen! Om je immuunsysteem fit te houden, raad ik je aan: • Een multivitamine- en mineralencomplex. • Extra vitamine C in een formule die extracten bevat die rijk zijn aan zink en *anthocyanidine, zoals zwarte vlierbes en blauwe bosbes en gember. • Extra vitamine D - Ons advies is het hele jaar dagelijks 15 mcg te nemen.

Plus het eten van voedingsbronnen zoals vette vis en eieren. Samen met een half uur blootstelling aan de zon in de zomer, geeft dit je 30 mcg per dag. Tijdens de wintermaanden moet je bij afwezigheid van zon meer nemen. Zelf neem ik dagelijks 10 mcg extra, of vier druppels vloeibare vit D.

Om verkoudheid te voorkomen, kan vitamine C zeer effectief zijn. Bij de eerste verschijnselen onmiddellijk 3 gram nemen, gevolgd door 1 gram per uur, samen met andere ondersteunende voedingsstoffen zoals zink, gember en zwarte vlierbes.



Heb je hulp nodig bij het opzetten van jouw eigen gezondheidsplan, neem dan contact met ons op en wij helpen je GRAAG EN GRATIS op weg en lopen gewoon een stukje met je mee, op jouw unieke pad van gezondheid. Tot je het helemaal onder de knie hebt en de rest van je weg zelfstandig kunt vervolgen.


Wij willen nog eens benadrukken dat wij geen verkoopadres zijn van supplementen en onderhouden geen zakelijke/financiële banden met bedrijven. Hierdoor blijven wij objectief en dit willen wij graag zo houden.




Groeten van Doortje


*Partieel gehydrogeneerde oliën kunnen transvetzuren bevatten. Transvetzuren worden gelinkt aan minder gunstige gezondheidseffecten.








9 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

De gave van vet, vet gaaf.

Vetweefsel heeft vaak een slechte naam, omdat dit wordt gekoppeld aan overgewicht en obesitas. En het de kans op hart- en vaatziekten...

Dik ben je niet voor je lol

Een uitleg van Prof Liesbeth van Rossum die belangrijk is om even te beluisteren. https://youtu.be/jGH7n2eC2F4 Ja, het is even een lange...

Comments


bottom of page